Зеленски призова също за създаване на фонд за компенсация на УкрайнаУкраинският

...
Зеленски призова също за създаване на фонд за компенсация на УкрайнаУкраинският
Коментари Харесай

Володимир Зеленски поиска в ООН създаване на трибунал за наказание на Русия

Зеленски призова също за основаване на фонд за отплата на Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски настоя пред Организация на обединените нации за " заслужено наказване " против Русия, осъди изрично нахлуването на съветски войски в страната му и прикани за основаването на специфичен арбитражен съд, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Срещу Украйна беше осъществено закононарушение и ние настояваме за заслужено наказване против Русия ", съобщи Зеленски във видеообръщение към Общото заседание на Организация на обединените нации. Тъй като не съумя да отиде в Ню Йорк, Зеленски получи изключително позволение от страните членки на Организация на обединените нации да приказва пред събранието във видеоизявление.

В своята тирада, приключила с бурните аплодисменти на присъстващите в залата, Зеленски насочи гневна рецензия към Русия поради експанзията ѝ против Украйна.

" Няма да допуснем този обект да надделее над нас ", съобщи той и прикани за основаване на специфичен арбитражен съд, който да съди Русия " за незаконната ѝ експанзия " против страната му.

Зеленски употребява думата " наказване " в речта си най-малко 15 пъти, отбелязва Агенция Франс Прес.

Украинският президент прикани също за основаване на фонд за отплата на Украйна и съобщи, че Русия би трябвало да бъде лишена от правото на несъгласие в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

По-рано на форума американският президент Джо Байдън упрекна Русия, че " най-безсрамно е нарушила " правилата на Организация на обединените нации.

/ДИ/
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР